Home / Obiective Turistice

Obiective Turistice

În acastă pagină puteți găsi obiectivele turistice de pe traseul Prima Evadare și de pe buclele și traseele adiacente.

Pe traseu găsiți monumente istorice, naturale, locuri de agrement interesante, pe lângă lacurile, câmpurile și pădurile tipice zonei.
Puteți să le vizitați atât în timpul ieșirilor pe bicicletă, puteți parca în apropiere și de acolo să plecați către mai multe obiective.
Există și un film făcut despre o parte dintre aceste obiective, film pe care-l puteti vedea mai jos.

De la start către finish, de la Bucuresti catre Snagov regăsim urmatoarele obiective:

  1. Capela/Mauseleul Mauriciu Blank situat in Padurea Baneasa chiar în zona de intrare pe offroad a traseului.
  2. Pădurea Băneasa a fost întregita prin achizitia mai multor parcele private în perioada interbelică de catre administrația bucureșteană de atunci și apoi a fost dată locuitorilor sub forma de pădure parc cu alei și amenajari neinvazive.
  3. Fortul de pe traseu care, de fapt, este Bateria 3-4 din Centura de Fortificatii construita de Regele Carol l pentru apărarea Bucureștiului. Complex de fortificații care a presupus și crearea a ceea ce este acum Centura Bucurestiului.
  4. Pădurea Tunari deși a fost separată de pădurea Băneasa prin modificarea centurii e încă un loc verde unde se pot face plimbari unind traseul PE de pe liziera cu poteca din padure.
  5. Aeroportul Otopeni e un loc unde pentru cateva momente aterizare si decolarea avioanelor in peisajul de camp cu diferite culturi completeaza experienta unei plimbari.
  6. Ferma Ancutei e la intrarea in Moara Vlasiei pe traseul clasic (sau se face dreapta daca veniti pe cel de vreme rea pe langa stalpii de telegraf si calea ferata) Ferma s-a dezvoltat si o să se deschidă publicului pe data de 28 aprilie. Aici puteti vedea utilaje agricole vechi si noi. Puteti gasi piese de muzeu cu elemente folosite de tarani in trecut. E un miniparc de aventura pentru copii.
  7. Drumul palatelor sau, cum se numeste acum, Drumul Teilor, era drumul ce lega in mod direct, peste campuri si paduri, cele două palate Ghica Tei si Ghica Moara Vlăsiei. Drumul era strajuit de 4 rânduri de tei bătrani care au fost taiati dar au ramas cativa in curtile oamenilor de langa palat, iar din radacina celorlalti au iesit multi lastari pe care-i puteti observa si azi.
  8. Fântâna cu cumpănă e una dintre putinele fantani ramase din reteaua ce impanzea campurile pentru a mentine functionala agricultura, si circulatia oamenilor in diferite directii avand nevoie de apa pentru ei si pentru animelele cu care se deplasau sau munceau campul sau la padure. Pe piatra fantanii se mai vad scrieri vechi.
  9. Palatul Ghica din Moara Vlăsiei e o cladire monument încă din perioada Regelui Mihai. Are o istorie tumultoasa. Gasiti mai multe detalii in film.
  10. Restaurantul/Complexul Arena din apropierea palatului e un loc perfect de plecare si sosire din turele nomad-trails.ro. Mancare e buna si aici te poti intalni cu alti ciclisti care pleaca sau vin din ture. Deschiderea catre apa intregeste experienta.
  11. Balta Palatului Căciulați unde se poate opri pentru rehidratare.
  12. Laguna Verde e un restaurant cu specific pescaresc pe malul apei.
  13. Râul Vlăsia e un obiectiv fascinant, e cel mai mic si cel mai putin cuoscut si, din fericire, cel mai putin exploatat fiind destul de natural. El, dupa cum ii spune si numele, strabatea mijlocul Codrilor Vlasiei ajungand pana la Caldarusani unde se uneste cu celalalt rau al padurilor locale, Râul Cociovalistea. Ansambul de ape cu paduri si campuri creaza un ecosistem complex atata timp cat nu sunt distruse sau fragmentate.
  14. Edenland e un parc de aventura construit in padure care ofera multe posibile activitati in aer liber (trasee, tras cu arcul, hipism, paintball, loc de luat masa)
  15. Pădurea Vlădiceasca e corpul de pădure desfăsurat dealungul râului Vlăsia, padure unde se regasesc (din ce in ce mai putini din pacate) stejari seculari si multe specii de animale, pasari, insecte diverse potentate de lacurile si campurile incojuratoare. O padure cu locuri superbe dar din pacate foarte exploatata forestier in ultimii 10 ani.
  16. Casa Vlăsia e un complex chiar langa traseul Prima Evadare (CP9 – km43) complex cu restaurant, cazare, spatii de evenimente, microferma. Va puteti opri la o cafea, ciorba sau puteti pleca de acolo.
  17. Ferma Vlasia a fost ferma Comitetului Central al Partidului Comunist fiind construita aici pentru ca era cea mai curata si naturala zona, inconjurata de paduri. Cu aceasta extindere a ei a fost demolat satul vechi Vlăsia si locuitorii au fost mutati in Moara Vlăsiei. A ramas doar biserica in ruina, dar foarte frumoasa si deosebita, inconjurata de fostele case mai noi facute pentru angajatii fermei.
  18. Biserica Vlasia a fost construita de locuitorii satului Vlasia, sat, cum spuneam, demolat si mutat. Desi frumoasa, estetica, ea e in ruina si facem demersuri pentru protejarea ei. De aici puteti sa luati apa in caz ca ramaneti fara in zilele calduroase.
  19. Calea ferata Bucuresti – Snagov peste care trecem de mai multe ori pe traseu, este calea ferata pe care veneau bucurestenii la plaja la Snagov in fiecare zi si mai ales in weekend. Acestia se bucurau de toate facilitatile Complexului Astoria Snagov (plaja, hotel, restaurante, sura cu mici si bere, stejarii seculari, ponon pe lac, piscina, terenuri de tenis, etc)
  20. Complex Astoria Snagov, locul unde e finishul Prima Evadare, pe pajistea de langă lac, a fost in trecut locul de relaxare si plajă al bucurestenilor ce ajungeau aici cu trenul printre paduri, lacuri si campuri sau cu masina, complexul avand o parcare spatioasă. Momentan este închis.
  21. Mânăstirea Snagov de pe insulă, ca mai toate manastirile ilfovene construita strategic ca sa fie aparata natural de ape si paduri, e singura situată pe o insulă, celelalte fiind pe peninsule dar tot aparate de ape si paduri. Manastirea a fost costruita la final de domnie de Mircea cel Batran si e cunoscuta ca fiind locul posibil unde a fost inmormantat Vlad Țepes, stiindu-se ca a fost ucis in aceste paduri.
  22. Mânăstirea Căldărușani și ea semifortificată natural. Inainte să se faca cele 2 poduri de acces la ea, era în mijlocul lacurilor, pe peninsula facuta de râurile Vlăsia si Cociovaliștea. La ea se poate ajunge pe Bucla Prima Evadare Mare cu o mica abatere. Sau pe traseul de sosea TDS.
  23. Muzeul Fundației Snagov e un punct de interes unde puteti invata despre istoricul locului si despre natura locala.
  24. Artha Park e locul de unde puteti să vă inchiriați caiace si sa faceti o tura pe lac poate chiar pana la Manastire, pe insulă.

Locuri de plecare pe traseele Prima Evadare unde exista mâncare si parcare:

Complex Arena Moara Vlasiei
Ferma Ancutei
Din fata Palatului Ghica unde exista si un magazin cu terasa si va puteti aproviziona sau odihni.
Din centrul Localitatii Balotești – La monument – avantajul e ca intrati pe poteca verde una dintre cele mai frumoase. Exista si un restaurant „La Bufet”
De langa Edenland
De la Casa Vlăsia
De la restaruantul Laguna Verde

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow