Home / Editiile trecute / 2010 / Despre Prima Evadare ’10

Despre Prima Evadare ’10

Prima Evadare va avea loc duminica 9 mai de ziua Europei.

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoara fără diferențe de nivel.

Concursul se va desfașura între București și Snagov prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de aproximativ 55 de km.
Anul trecut a fost maratonul cu cel mai mare numar de participanti, aproape 600.

Maratonul este accesibil, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin 2-3 ieșiri mai lungi pe teren accidentat (drumuri forestiere, de câmp …). De asemenea, se recomanda o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru orice ciclist (citeste paginile sfaturi si regulament).

Traseul este marcat pe toată distanța, are 10 puncte de control, o zona de start și alta de finish, zone de alimentare, este asistat de poliție și salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani.

Ca și anul trecut pe lângă premiile pentru primii sosiți se va face o tombolă pentru toți concurenții.
La tombolă partenerii competiției au ocazia să-și prezinte compania și să ofere articole în ordine crescătoare din punct de vedere valoric.

Astfel vom avem cadouri de la COSMOTE, Cube, Optiplaza și Surmont Bike Shop care va oferi o bicicletă 29er, Gary Fisher Mamba.

Prin organizarea acestui eveniment se mai doreste:
– Incurajarea unui mod de viață sănătos prin practicarea sportului in aer liber, fiind o competitie care aduce la un loc amatori si profesionisti in diferite categorii.
– Promovarea traseelor și pădurilor din nordul Bucureștiului într-un mod mai activ decat cel al gratarelor;
– Curatarea de deseuri a zonelor afectate
– Promovarea competitiei in general si a celorlalte maratoane mtb din tara (vezi pagina de competitii)
– Un București mai curat și mai liber prin folosirea bicicletei;

Pentru conditiile ce trebuie indeplinite va rugam sa cititi regulamentul si sfaturile de pe site. O sa detaliem pe masura ce ne apropiem de start.

Noutati, prieteni, fotografii si filme despre voi si Prima Evadare, puteti gasi si pe Facebook.

 

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow