Home / Traseu

Traseu

Startul concursului se dă în București și pe o distanță de aproximativ 55km se parcurg pajiști, câmpuri, lacuri, sate,  zone din vechii codri ai Vlăsiei și locuri istorice, sosirea fiind pe malul lacului Snagov.

Traseul leaga si diferite zone/monumente istorice cum ar fi Bateria 3-4 din Centura de Fortificatii a Bucurestiului facuta de regele Carol. Se trece prin curtea Palatului Ghica din Moara Vlasiei, pe lângă Mausoleul Mauriciu Blank din Pădurea Băneasa.

Traseul e întreținut permanent dar o sa fie marcat mai bine înainte de concurs si vă recomandăm antrenament – cel puțin 2 ieșiri mai lungi pe teren accidentat (drumuri forestiere sau de câmp) la ritm de concurs.
Pentru antrenament și ieșiri puteți merge și pe segmente sau bucle din rețeau de trasee nomad-trails.ro unde sunt si cele 3 bucle (mic, mediu, mare si foarte mare) Prima Evadare.

Traseul actual are mici schimbari fata de anul trecut. O mica ocolire la stana Otopeni pentru ca a disparut podul si incercam sa-l refacem, si ocolirea A0 care se face pe drumul de gravel alaturat si pe segmentul pregatit pentru vreme rea, Telegraph Road. E un drum verde, frumos, pe langa calea ferata si stalpii de telegraf vechi.

Momentan traseul este marcat discret si suficient de la start pana la CP9. Mai sunt marcaje vechi si dupa CP9 dar atentie avem prietenii de care stiti care sterg in anumite zone marcajele si puteti sa va orientati dupa gps sau dupa petele cu vopsea neagra aplicata peste marcajele oficiale ale traseului.

Nomad Trails

Varianta actuală de traseu este aceasta:
In format strava: https://www.strava.com/routes/3219200616841912686

Vizualizare in format google maps iar in cazul in care va rataciti puteti da clic aici pentru localizare.

Pentru a salva harta și sa fiti localizați în timp real, intrați in contul vostru Google Maps, deschideți harta pe calculator, apăsați pe steluta ca să o salvați la favorite, apoi puteți vizualiza harta din telefon, în aplicația Google Maps – la Favorite.


Traseul format GPX poate fi downloadat de aici

Trasul format TCX poate fi descărcat de aici

Traseele aproximative si cele de antranament le puteti gasi pe nomad-trails.ro

Harta Prima Evadare 19.05.2024

Harta Prima Evadare 2023

 

 

Traseul cel mai probabil pentru vreme buna in 2023 si care poate fi parcurs acum:
https://www.strava.com/routes/3093282535937894806

Varianta aproximativa pentru vreme mai putin favorabila (2023):
https://www.strava.com/routes/3079369780954593690

 

 


Istoric

 

 

Scaneaza codul QR de mai jos, pentru a vedea traseul Prima Evadare din 2019 pe Strava.
Si anul acesta facem lucram la poteci sa le continuam si pietruim atat pe varianta clasica cat si pe cea de ploaie asa incat sa avem un traseu permanent, tot timpul anului, cu marcaje directionale, borne pentru distanta si denumirile segmentelor tematice.
Cel mai probabil traseu pentru vreme buna este cel de mai sus.

Descrierea video din 2017 a traseului pregatit pentru vreme rea asa incat daca mai iesiti sa alegeti alternativele portrivite.

 

Statistica potecilor pentru fiecare tip de traseu ales. Practic pentru vreme rea sunt doar 15% poteca nepietruita de padure in 4 segmente (La Mistreti – Baneasa – 1km, La Crocodili – 1,2km, Inainte de CP9-700m, Ultima padure 5km)

 

Traseul Prima Evadare marcat cu banda portocalie CST

La Prima Evadare am standardizat un sistem dublu de marcaj: cu banda si cu sageti, puncte si X-uri roz. Banda “CST” legată în copaci confirmă traseul, este pusă mai rar acolo unde nu ai alte opțiuni și imediat după falsele ramificații.  Săgeata indică schimbarea de direcție, punctul roz confirma ca sunteti pe traseul corect, iar X-ul roz drumul gresit si interzis. În caz de rătăcire te întorci la ultimul marcaj. Atentie câte odată anumite marcaje pot fi furate sau sterse si de aceea e bine sa faceti antrenamentele si recuonoasterile traseului inainte, sa va obisnuiti cu zona si sa fiti atenti la informarmarile noastre (site, mail, whatsapp, facebook) si la sedinta tehnică.

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow