Home / Despre concurs

Despre concurs

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoară, fără diferențe de nivel. De câţiva ani a devenit maratonul de ciclism cu cel mai mare număr de participanţi si cel mai bine organizat din estul Europei.

Concursul se desfășoară între București și Snagov prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de 55 de km. An de an este maratonul cu cel mai mare număr de participanți depăşindu-şi propriul record la fiecare nouă ediţie.  Anul trecut s-au inscris 2927 de participanti intre 5 si 73 de ani din 29 de tari. In anul 2011 chiar in conditii de ploaie si noroi au participat 1300 de concurenti fiind o editie de neuitat.
Deci noroiul face parte din distractia si dificultatea Prima Evadare si chiar puteti sa-l gasiti pe traseu in anii mai ploiosi.

Prima Evadare a primit premiul pentru cel mai bine organizat eveniment ce promoveaza miscarea in cadrul galelor „Ce se intampla doctore”.

Maratonul este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin 3 ieșiri mai lungi pe teren accidentat (drumuri forestiere, poteci…). De asemenea, se recomandă o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru orice ciclist (citește paginile sfaturi, regulament si stirile pe care vi le trimitem).

Traseul este marcat pe toată distanța, are 3 zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start și alta de finish, este asistat de poliție și salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani.

Traseul este curăţat şi remarcat tot timpul anului ca să poată fi folosit pentru antrenament şi excursii.

Nu în ultimul rând evenimentul are şi o componentă eco. Împreună cu primăriile şi voluntarii se curată pe cât posibil deşeurile din pădurile parcurse.

Concursul este organizat de Clubul NoMad Multisport.

Prin organizarea acestui eveniment se mai doreşte:
– Incurajarea unui mod de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind o competiție care aduce la un loc amatori și profesioniști în diferite categorii.
– Informarea/Educarea primara a noilor veniți în acest sport prin prezentarea elementelor de baza (comunicarea în timpul cursei, orientarea, echiparea și alimentarea)
– Promovarea traseelor și pădurilor din nordul Bucureștiului într-un mod mai activ decât cel al grătarelor;

– Aducerea de elemente noi in fiecare an in ceea ce priveste organizarea.
– Curățarea de deșeuri a zonelor afectate
– Promovarea competiției în general și a celorlalte maratoane MTB din țară (vezi pagina de competiții)
– Un București mai curat și mai liber prin folosirea bicicletei;

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți regulamentul și sfaturile de pe site. O să detaliem pe masură ce ne apropiem de start.

Teaser Prima Evadare 11.05.2014 (Official Video)

Teaser Prima Evadare 12.05.2013 (Official Video)

Teaser Prima Evadare 13.05.2012 (Official Video)

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow