Home / Despre concurs

Despre concurs

Prima Evadare este cea mai mare competiție de mountain-bike și cea mai populară din România și Europa de Est. Este un eveniment prietenos de ciclism cross-country, conceput pentru a marca deschiderea sezonului maratoanelor MTB printr-o versiune ușoară, fără diferențe de nivel.

Concursul se desfășoară între București și Snagov prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de 55 de km.
Concursul a atins un maxim de 3000 de participanți între 5 si 73 de ani din 29 de țări.
Deci noroiul face parte din distractia si dificultatea Prima Evadare si chiar puteti sa-l gasiti pe traseu in anii mai ploiosi.

Prima Evadare a primit premiul pentru cel mai bine organizat eveniment ce promovează mișcarea în cadrul galelor „Ce se intampla doctore”.

Maratonul este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin 3 ieșiri mai lungi pe teren accidentat (drumuri forestiere, poteci…). De asemenea, se recomandă o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru orice ciclist (citește paginile sfaturi, regulament si stirile pe care vi le trimitem).

Traseul este marcat pe toată distanța, are 3 zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start și alta de finish, este asistat de poliție și salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani.

Traseul este curăţat şi remarcat tot timpul anului ca să poată fi folosit pentru antrenament şi excursii.

Nu în ultimul rând evenimentul are şi o componentă ecologică. Împreună cu primăriile şi voluntarii se curată pe cât posibil deşeurile din pădurile parcurse.

Organizatorii fac, în același timp, demersuri pentru protejarea pădurilor, lacurilor, monumentelor sau altor elemente naturale sau turistice de pe traseu.

Pe traseul Prima Evadare puteti gasi mai multe monumente istorice pe langa cele naturale: Mausoleul Mauriciu Blank, Fortificatia – Bateria 3-4 din centura de fortificatii a Bucurestiului, Palatul Ghica, ramasitele Codrilor si apelor Vlăsiei, etc.

Concursul este organizat de Clubul NoMad Multisport.

Prin organizarea acestui eveniment, ne propunem să:
– Încurajăm un stil de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind o competiție care aduce la un loc amatori și profesioniști în diferite categorii.
– Informarea/Educarea primara a noilor veniți în acest sport prin prezentarea elementelor de baza (comunicarea în timpul cursei, orientarea, echiparea și alimentarea)
– Promovarea traseelor și pădurilor din nordul Bucureștiului într-un mod mai activ decât cel al grătarelor;

– Introducem elemente noi în fiecare an în ceea ce privește organizarea.
– Ne angajăm în curățarea zonelor afectate de deșeuri.
– Promovarea competiției în general și a celorlalte maratoane MTB din țară (vezi pagina de competiții)
– Contribuim la un București mai curat și mai ecologic, încurajând utilizarea bicicletei.;

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți regulamentul și sfaturile de pe site. O să detaliem pe masură ce ne apropiem de start.

Teaser Prima Evadare 11.05.2014 (Official Video)

Teaser Prima Evadare 12.05.2013 (Official Video)

Teaser Prima Evadare 13.05.2012 (Official Video)

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow