Home / Antrenament

Antrenament

traseu antrenament biciclete mtb padurea baneasa

 

1 antrenament pentru prima evadare
antrenament pentru prima evadare

Traseul, in regim uscat, este unul dintre cele mai usoare neavand diferenta de nivel cum au restul maratoanelor de la munte sau deal. Totusi este un maraton, are 55km si cea mai mare parte se desfasoara pe drumuri neasfaltate. De aceea recomandam antrenament inainte, ca sa va fie mai usor si placut in timpul concursului.
Daca ploua devine si mai tehnic si pe langa cauciucuri potrivite trebuie sa reusesti sa citesti trasele cele mai bune sau sa te adaptezi in functie de conditii.

Citeste: Trasee GPS pentru antrenamente.

In primele doua iesiri pe distante de peste 30 km organismul se adapteaza la efortul specific. E posibil sa va simtiti foarte obositi, pot aparea usoare dureri la incheieturi, creste pofta de mancare si va poate durea fundul de la statul pe sa. Aceste dureri sunt doar la inceput de sezon.

Conform programului in fiecare an se organizeaza o recunoastere asa incat sa va familiarizati cu traseul, sa va antrenati si nu in ultimul rand sa-l parcurgeti intr-un regim mai relaxat avand mai mult timp pentru contemplare si socializare. Detalii pe pagina de facebook a evenimentului facut pentru recunoastere.

Traseul este marcat si remarcat saptamanal. Puteti sa va antrenati pe el sau pe portiuni din el. Cel mai interesant este de la palatul Ghica pana la finish si inapoi pe sosea prin Caldarusani-total 53km sau de la Ghica pana la CP8 calea ferata unde va fi punctul secundar de alimentare si apoi intoarcere la Ghica pe langa calea ferata-total 20km.
Un traseu si mai simplu este bucla de 10km din padurea Baneasa. Vedeti harta.
Ultimele doua mai ales cel din Baneasa pot fi facute si in cursul saptamanii dupa birou.

 

 

 

 

O varianta de antrenament cu a doua parte a traseului Prima Evadare.

https://www.bikemap.net/en/r/4372690/

Si o varianta similara cu singura diferenta ca se trece pe poteca clasica de langa aratura si are vreo 200m mai accidentati.

https://www.bikemap.net/en/r/3989963/

 

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow