Home / Stiri / Calendarul concursurilor și activităților NoMad în 2017

Calendarul concursurilor și activităților NoMad în 2017

Prima Evadare va avea loc în data de 21 mai. Ieșirea, recunoașterea oficială a traseului, se va face pe 22 aprilie. Anul acesta se vor face mici modificări la traseu iar unele porțiuni vor fi pietruite astfel încat traseul sa poată fi folosit tot timpul anului și să se scadă impactul eventualelor zile ploioase. Treptat sperăm să găsim sprijin administrativ și surse de finanțare să-l amenajam integral chiar cu câteva bucle tematice in plus.
Site: PrimaEvadare.ro
Facebook: primaevadare
Film

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) 19 august – Mai noul nostru concurs de suflet desfăsurat în zona satelor săsești Viscri, Saschiz, Criț, Meshendorf, Cloașterf, Bunești, pe dealurile cu poteci pietruite va avea în continuare 2 distanțe. Cea de 41km care va trece prin 4 sate săsești și 3 biserici fortificate. Cea de 78km va trece prin 5 sate, 3 biserici fortificate și o cetate. Distanța scurta va avea o poteca noua și mai puțin asfalt.
Evenimentul va pastra partea culturală cu activitățile desfasurate în saptămâna premergătoare, adica un traseu recomandat in fiecare zi, vizita la cate o altă biserică fortificată în fiecare zi, vizitarea unui mestesugar, vizitarea unei pensiuni facute în casele săsești restaurate și recondiționate, o bautură tipica pensiunii sau zonei.
Se va crește limita impusă de participanți de la 550 la 800 si se va mari capacitatea de cazare a campingului de pe deal.
Concursul este organizat în parteneriat cu Fundatia ADEPT
Site: TBTRace.ro
Facebook: TBTrails
Film

Urban Race MTB si Road din cadrul Bike Fest de la Palatul Parlamentului va avea loc pe 2 sau pe 9 septembrie in functie de aprobarea finala. Sunt mici imbunatatiri la traseu avand sanse mai mari sa putem introduce si tunelul de sub Casa Poporului.
Concursul este organizat împreuna cu Green Revolution și cu sprijinul Camerei Deputatilor.
Site: Bikefestromania.ro
Film

MoonTimeBike –  Concursul de Cross Country Olympic (XCO) se va desfasura noaptea, in Parcul Tineretului din centrul capitalei, la lumina reflectoarelor, in data de 16 septembrie. Proba de rezistenta pentru voluntari, concurenti, sponsori, media, si prieteni ramane petrecerea de dupa. :)
Site: MoonTimeBike.ro
Facebook: MoonTimeBike
Film

Maratonul Codrilor Vlasiei – 7 octombrie. E un concurs nou ce se va desfasura pe traseele facute de noi in padurile din nordul Bucurestiului. Va avea acelasi start/finish si doua distante. Una de 30 si una, standard pentru maraton, de 60km.
Maratonul are ca obiectiv si strangerea de fonduri pentru introducerea padurilor din zona intr-un regim protejat asa incat sa se reduca taierile masive.

Campionatul National de Ciclocros – 18 noiembrie e viitoarea noastra propunere pentru Federatie si planificam sa-l organizam tot pe terenul de joaca de la MoonTimeBike din Parcul Tineretului, cu un traseu adaptat.

Echipa de ciclism NoMad Merida CST ramane o prioritate, mai ales ca anul acesta are o parte din titlurile de campion national. Unul din cele mai importante titluri fiind cel de campion national la maraton obtinut de Robert Dobai, maratonul fiind disciplina cea mai populara din ciclismul românesc unde exista concurenta cea mai mare.
Echipa va merge si o veti putea vedea la cele mai importante competitii din tara plus cateva de afara.
Site: www.nomad-team.ro
Facebook: NoMadmtb

Activitatile legislative la care am contribuit si pe care le sustinem in continuare sunt in special HG-ul destinat traseelor de mountainbike (offroad) si Eurovelo (pe sosea) si cele pentru imbunatatirea sigurantei in trafic a biciclistilor si a acoperirii golurilor legislative din domeniu, focusand pe spatiul de siguranta de 1.5m pentru depasirea ciclistilor si pentru posibilitatea  sa poti merge in pluton legal.

Partea educationala o sprijinim prin sustinerea organizarii Turului Ciclaton care va avea loc anul acesta intre 26 si 30 semptembrie cel mai probabil in zona Maramures cu plecarea din Cluj.

In afara activitatilor de mai sus, mai sunt cateva ce vor fi comunicate la momentul oportun. O parte din acestea sunt iesiri de agrement, mai sunt 2 concursuri tematice în plan, proiectul de introducere a pădurilor în care se desfasoara concursurile noastre intr-un regim de arie protejata, scoala de ciclism pentru copii, oferirea de ghizi si antrenori celor care au nevoie, continuarea marcarii si construirii traseelor, consultanta si ajutor pentru alte concursuri, proiecte educationale pentru copii asa incat sa cunoasca flora si fauna padurilor.

Revenim cu noutățile atât pe paginile de facebook NoMad si Prima Evadare cât și in newsletter.

Calendarul concursurilor și activităților NoMad în 2017

About sardandaniel

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow