Home / Comunicat 2-2017

Comunicat 2-2017

Toţi iubitorii ciclismului sunt aşteptaţi duminică 21 mai la a noua ediţie a concursului “Prima Evadare”

Emoţiile cresc exponenţial pentru iubitorii de ciclism pe măsură ce ne apropiem de dimineaţa zilei de duminică, 21 mai, când va avea loc startul celei de-a noua ediţii a celui mai mare maraton de ciclism cross-country (Point to Point – XCP) din sud-estul Europei.

Participanţii de toate vârstele, amatori sau profesionişti, îşi pregătesc echipamentul, bicicletele, studiază traseul (la faţa locului sau pe primaevadare.ro/traseu/update-traseu-2017) şi se antrenează astfel încât să fie în vârf de formă la cea mai aşteptată cursă de ciclism din ţară.

Ca la fiecare ediţie, disputa sportivă pentru un loc cât mai sus în clasament va fi spectaculoasă. Organizatorii au pregătit premii de peste 8.000 de euro la cele 15 categorii ale concursului. Chiar dacă nu se va afla pe podium, niciun concurent nu va pleca acasă fără un premiu de consolare, pentru că vor exista medalii tricouri si diplome pentru toţi cei care vor ajunge la finalul cursei.

Concurentii vor putea participa la o tombolă la care se vor acorda multe premii-surpriză. La fel si voluntarii au tombola lor. Fotografii se vor întrece şi ei în cadrul unui concurs la fel de interesant ca şi competiţia sportivă, în cadrul a cinci categorii, cu câte 3 premii fiecare.

Startul surprizelor a fost dat încă de săptămâna trecută pe contul de Facebook al concursului. Au fost acordate prin tragere la sorţi anvelope speciale CST, două aparate de spălat cu presiune Karcher, accesorii de la Motodynamics, 3 invitaţii la cursă, o cască de ciclism Merida, iar totul a culminat cu o bicicletă Merida Big Seven 100.

Pentru această ediţie, au fost construite două trasee, unul pentru timp frumos, iar altul ce va putea fi folosit în cazul vremii ploioase care are doar 10% zone cu pamant. Pe parcurs şi la final concurenţii vor beneficia de toate serviciile necesare într-o cursă de anvergură: masă caldă la filnal, transport inapoi in Bucuresti, puncte de alimentare, de prim ajutor, de service şi masaj, precum şi duşuri pentru concurenţi şi bicicletele lor. Organizatorii îi roagă pe participanţii la maraton să se informeze despre concurs de pe secţiunile site-ului  sau de pe pagina de Facebook a concursului.

Înscrierile continuă şi a început alocarea numerelor de concurs şi distribuirea kiturilor de participare. Curtea Caro City Resort, din Bd. Barbu Văcărescu, nr. 164 A, e plină de biciclete şi accesorii pentru ciclism. Aici exista si Renault Velo Service pentru cei care vor sa mai faca mici setari la biciclete. Activitatea prefaţează astfel atmosfera incendiară ce va fi la startul şi la sosirea din cursa de duminică.

Lupta pentru câştigarea concursului se anunţă mai aprigă ca niciodată. Dinamo-Bike Expert participă cu o echipă puternică şi numeroasă, din care fac parte câştigătorul de anul trecut, Ede Molnar, Alexandru Stancu (clasat de fiecare dată în ultimii doi ani pe poziţia secundă), dar şi alţi rideri consacraţi, precum învingătorul ultimelor două ediţii ale concursului la categoria sub 19 ani, Jozsef Attila Malnasi. Se aşteaptă că vor primi o replică din partea componenţilor Scott Geiger (în funte cu Lucian Logigan, câştigătorul ediţiilor 2013 şi 2014) şi NoMad Merida CST de la clasa Elite (Arpad Kelemen, Elisei Miron şi Valentin Ion Roşoagă), dar şi de la categoria 20 – 29 de ani (Stan George Cristian). În lupta finală s-ar putea implica şi cei de la Ciclocros. Ştefan Morcov (Dinamo-Bike Expert), învingător de cinci ori la această clasă, va avea un concurent puternic în persoana lui Timotei Păcurar (NoMad Merida CST), câştigătorul de la 20 – 29 de ani, la ultimele două ediţii, chiar dacă acesta revine după o accidentare.

Şi la Elite Feminin se anunţă o dispută între NoMad Merida CST(Suzanne Hilbert si Salome Bondor) si Dinamo-Bike Expert (cu cele două Karina – Kubat şi Bonta). O alta favorita este Adriana Ceaușescu care a obtinut anul trecut cel mai bun rezultat al româncelor. În luptă ar putea intra şi sportiva bulgară Aneliya Karaghyozyan (Ilchov Bair), o veterană a “Primei Evadări”. Un lucru este sigur: se va consemna o premieră, pentru că niciuna dintre concurente n-a mai câştigat competiţia.

Servicii / facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

• marcare şi curăţare traseu – 55 km

• cronometrarea cu 5 timpi intermediari

• tricouri galbene “Top 100” – oferite celor mai buni 100 de concurenţi

• medalii turnate în metal “Top 500” – oferite primilor 500 de concurenţi

• medalii turnate în metal pentru toţi concurenţii

• aplicaţia de Facebook “Prima Evadare”

• filmuleţ cu fiecare participant şi serviciu de notificare a rezultatului prin SMS

• album foto cu fiecare participant

• masaj japonez Yumeiho

• porţie de paste / orez la finalul cursei

• medalie, tricou şi diplomă celor care termină traseul

• servicii de transport concurenţi / biciclete (din zona de Sosire către zona de Start) – 15 de autobuze / 6 camioane

• premii de peste 8.000 de euro

• premiul câştigătorului: 1.200 de lei

• fond de premiere sportivi legitimaţi (7 concurenţi): 4.800 de lei

• premiul câştigătoarei la categoria Elite Feminin: 900 de lei

• fond de premiere la categoria Elite Feminin (5 concurente): 2.800 de lei

• fonduri de premiere la categoriile Familie (4-8 ani şi 9-14 ani) şi Familie Extinsă – câte 2.400 de lei

• fond de premiere la categoria Feminin Open (6 concurente): 1.550 de lei

• fond de premiere la concursul de fotografie (5 categorii) de 6.600 de lei

• categorii de concurs (15): Elite Masculin, Elite Feminin, Ciclocros, Feminin Open, Masculin 15-19 ani, Masculin 20-29 de ani, Masculin 30-39 de ani, Masculin 40-49 de ani, Masculin peste 50 de ani, Tandem, Companie, Cuplu, Familie (4-8 ani şi 9-14 ani) şi Familie Extinsă (9-14 ani)

• puncte de alimentare (4), de prim ajutor, de încurajare a concurenţilor, de masaj şi service pe traseu şi la final

• 3 zile – destinate ridicării pachetelor de concurs (18 – 20 mai, program joi – vineri 18:30 – 21, sâmbătă 10 – 16:30);

• spălătorie de biciclete şi duşuri Karcher

• 7 echipaje de poliţie

• echipă de filmare

• două elicoptere pentru filmări aeriene şi monitorizarea cursei

• 3 drone pentru filmări

• 20 de fotografi oficiali

• grupuri sanitare

• garderobă – maşină specială destinată transportării obiectelor / hainelor de la start către finiş

filmul evenimentului.

An de an, “Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos, atragând atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile din nordul Capitalei şi accentuând importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Organizatorii sunt implicaţi şi în elaborarea unei Hotărâri de Guvern, împreună cu alte organizații, pentru marcarea și omologarea permanentă a traseelor de bicicletă şi integrarea lor în legislaţie, în acest moment fiind un vid legislativ în domeniu.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi se bucură de parteneri entuziaşti, precum Renault, BCR, Kaufland, Merida, CST, Motodynamics, Ciuc, Caro City Resort şi Bikefun.

Pentru detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro.

Contact: Doina Ţiţei, Clubul Sportiv NoMad Multisport 

E-mail: info@nomadmultisport.ro 

Impresii ale unor participanţi

Dani Oţil, deschizător pe motocicletă în 2016, vedetă tv

Organizarea este impecabilă, nu credeam că sunt atât de mulţi oameni implicaţi şi nici nu credeam că sunt atât de mulţi participanţi. Şi eu ca organizator de competiţii îmi dau seama că ai nevoie de o logistică, altfel rişti să te faci de râs sau să încurci borcanele. Jos pălăria!

Alexandru Stancu (Dinamo-BikeXpert), locul 2 la “Prima Evadare” 2015 şi 2016

Am participat la cinci ediții “Prima Evadare” şi, clar, organizarea e la cel mai înalt nivel. Automat sunt sponsori care se implică în organizare şi asta se vede de la o poştă. Plus că e foarte bine, pentru că de la an la an vin mai mulți copii, vin mase de oameni care vor să facă mişcare şi care aleg ca formă de mişcare mersul pe bicicletă. E un lucru bun și merită păstrată în continuare tradiţia prin concursul acesta.

Dragoș Bucurenci (Giant), locul 286 la General, locul 124 la categoria 30-39 de ani la “Prima Evadare” 2016

Mie organizarea mi se pare absolut impecabilă. Le-am spus şi prietenilor de la Giant că n-am mai văzut aşa ceva. În România am mai văzut, sigur, concursuri şi de ciclism şi sportive, dar organizarea, aici, este realmente de înaltă clasă, de calibrul oricărei competiţii similare de nivel european. Mă uitam dimineaţă la start, cu cele două elicoptere, cu dronele, chiar îţi venea să te întrebi când vin şi americanii? Şi toată partea de comunicare şi partea logistică mi se pare că e foarte, foarte în regulă, organizată profesionist, așa cum te aştepți la nivelul acesta.

Xavier Cochard (Renault), locul 576 la General, locul 102 la categoria 40-49 de ani la “Prima Evadare” 2016

Este un concurs bine organizat. Comparativ cu alte concursuri din Franța sau din alte locuri, aici concursul a fost mai mediatizat, mai multă media, mai multe standuri, mult mai grandios. Cu mult mai mulţi participanţi.

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow