Home / Stiri / Starea traseului si sfaturi pentru cei care ies in weekend pe poteca la Snagov

Starea traseului si sfaturi pentru cei care ies in weekend pe poteca la Snagov

Pe langa lacTraseul Prima Evadare (Bucuresti – Snagov offroad) se prezinta bine mai ales pentru cei care vor sa iasa sambata 23 aprilie.

E o perioada in care natura reinvie si e momentul sa te bucuri de ea, sa te misti, sa faci poze, sa admiri padurea si fauna, sa ai o mica expeditie impreuna cu prietenii sau singur caci sigur vei intalni pe cineva pe traseu.
Vremea se anunta perfecta cu temperaturi maxime de 23 de grade si 5 ore de soare anuntandu-se deja mai multi care vor sa-l parcurga. Discutiile despre iesiri se tin pe grupul de antrenamente Prima Evadare unde se urca si fotografii din zone diferite ale traseului.
Duminica se anunta sanse de precipitatii, ce e drept mici, sub 1mm. Chiar si asa sunt cativa care s-au organizat cu un eveniment pe Facebook.
Prima parte a traseului e uscata. Pamantul a fost putin umezit de ploile saptamanii acestea dar este exact cum trebuie fara praf si fara noroi. Exista cate o baltoaca din cand in cand ca sa nu uitam de distractie.
A doua parte e putin mai umeda fiind ascunsa de frunzele proaspete ale copacilor dar e perfect practicabila si baltile care exista au poteca de ocolire.

Sunt grupuri care fac tot traseul incepand din Baneasa intorcandu-se pe sosea sau ii iau prietenii de la Astoria si grupuri care pleaca de la Palatul Ghica si se intorc pe sosea prin Caldarusani tot la Ghica unde-si lasa masinile.
La palat daca poarta se intampla sa fie inchisa puteti sa-i rugati frumos pe cei de la poarta sa va lase sa treceti. Va vor lasa si daca sunteti curiosi si este domnul administrator acolo poate aflati si isoria locului. Palatul se poate ocoli prin partea dreapta cum veniti pe traseu.

Prima Evadare in rapitaSectiunea arată de dupa Palatul Ghica s-a nivelat partial si se vor mai face lucrari de nivelare.
Saptamana viitoare se vor scoate si gunoaiele ajunse in CP8
In Baneasa se vor curata si lati potecile pentru un flux mai rapid in timpul cursei.
Zona de langa centura va fi si ea amenajata mai bine pentru un flux mai relaxat in timpul concursului.

Marcajul e alcatuit din sageti roz, din cand in cand exista banda CST de confirmare si benzi alb rosu pentru schimbarea directiei. Acestea din urma sunt puse pe parte in care se va schimba directia.
In a 2a parte a traseului sunt borne kilomentrice din km in km.
Va rugam sa fiti atenti la fiecare posibila intersectie. Marcajul este mai discret.
La finish traseul normal trece prin gard, acum acesta e inchis si daca ati ajuns acolo e bine sa va intoarceti 500m pana la sosea si sa intrati in complex facand dreapta.

Pe camp e frumos si miroase a rapița in padure miroase a leurda si a vegetatie proaspata.

la stanaLa stana sunt caini mai putini si au fost linistiti cand am trecut ultima data. Daca latra puteti sa va dati jos de pe bicicleta si sa o puneti intre voi si caine.
Pe camp unde sunt stupi am facut drumuri ocolitoare. Treceti incet si nu foarte aproape de ei. 8-10 metri sunt suficienti.
Puteti sa va realimentati cu apa, napolitane, banane si ce mai aveti nevoie de langa Palatul Ghica.

Sambata trecuta au fost aproximativ 400 de ciclisti si totul a fost perfect. Traseul a fost parcurs si de Natalia, o fetita de 7 ani, deci sa nu va vaitati :) Albumul foto e aici.
Din pacate nu putem veni cu voi ca o parte suntem pe traseu sa-l pregatim si ceilalti merg la Cluj la concurs.
Expeditie placuta, nu uitati sa faceti poze si sa va bucurati chiar si de obstacole!

About sardandaniel

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow