Home / Update Traseu 2016

Update Traseu 2016

7mai-ora 2:00 – Prima Evadare 2016 revine la traseul clasic detalii aici

7mai

Salutare!

In urma verificarilor facute pe traseu, vom evada maine pe aceasta ruta. Noua varianta are 54km

  Fotografii facute pe traseu joi, 6 mai

update traseu prima evadare (20) update traseu prima evadare (1) update traseu prima evadare (2) update traseu prima evadare (3) update traseu prima evadare (4) update traseu prima evadare (5) update traseu prima evadare (6) update traseu prima evadare (7) update traseu prima evadare (8) update traseu prima evadare (9) update traseu prima evadare (10) update traseu prima evadare (11) update traseu prima evadare (12) update traseu prima evadare (13) update traseu prima evadare (14) update traseu prima evadare (15) update traseu prima evadare (16) update traseu prima evadare (17) update traseu prima evadare (18) update traseu prima evadare (19)

6mai

Schimbare traseu, noutati si sfaturi!

5 mai

Avem mai multe echipe pe teren care verifică starea traseului. Ei au reușit să-l parcurgă, dar la treceri multiple și precipitațiile care se anunță se va degrada. Astfel încercăm să introducem variante ocolitoare pentru zonele dificile, vor fi luate măsuri, iar traseul va suferi niște modificări, astfel încât să reușim să micșorăm cât de mult posibil porțiunile mai lungi de noroi.

Porțiunea din Băneasa, centură și stână vor rămâne neschimbate. Există varianta pe șosea și apoi drum de iarba spre Palatul Ghica, de la Palat este drum de piatra și apoi de iarba spre CP8. Acesta va fi mai scurt decât drumul clasic.

2 mai

amenajare traseu prima evadare (5) amenajare traseu prima evadare (1) amenajare traseu prima evadare (2) amenajare traseu prima evadare (3) amenajare traseu prima evadare (4)

Marcajul traseului este cu sageti roz si du blat de banda portocalie CST pentru confirmarea traseului, banda alb/rosu la schimbarea directiei de mers si X-uri pe drumurile gresite

marcaj traseu prima evadare concurs de ciclism

Traseul de concurs este marcat cu banda portocalie CST

marcajul traseului prima evadare este cu banda portocalie CST (2)

 

 

 

marcajul traseului prima evadare este cu banda portocalie CST (1)

Indepartarea copacilor cazuti pe traseul de concurs

indepartarea copacilor cazuti pe traseuul prima evadare

pe traseul prima evadare 2016

Am reparat si fantana pentru traseu :)

am reparat si fantana de pe traseu

Rockgarden ca varianta ocolitoare pe traseul Prima Evadarerockgarden ca varianta ocolitoare pe traseul prima evadare

1 mai

De pe traseu

de pe traseu

Ca sa fluidizăm primii km s-au curățat si lățit drumurile din Băneasa. A mai ramas de curățat doar zona de intrare.
Secțiunea paralelă cu centura unde din cauza lucrărilor de anul trecut erau doar doua trase (poteci) a fost puțin nivelată si pietruită.
După ce se face stânga si se părăsește centura s-a mai adăugat o poteca alternativă unde pot sta 3 concurenți in paralel in plus fata de poteca veche care suporta 1,5-2.
Zona arată a fost îndreptă acceptabil si i-au fost adăugate poteci laterale.
Chiar daca a plouat zilele trecute traseul e superb si a fost testat in fiecare zi de cei din echipa noastră NoMad dar si de cei care se antrenează/plimba pe el.

imbunatatirea traseului pe langa centura

traseu prima evadare

Drenarea baltilor de la stana

drenarea baltilor (2) drenarea baltilor (1)

Inca o poteca spre stana

inca o poteca spre stana

30 aprilie

Poteci alternative in zona arata

4

poteci alternative la aratura (2) poteci alternative la aratura (1)

poteci alternative la aratura 3

29 aprilie

Drenarea baltilor

drenarea baltilor

28 aprilie

Drumul arat s-a imbunatatit pentru o fluidizare mai mare a traficului si se lucreaza si la poteci alternative prin padure

imbunatatirea araturi

28 aprilie

Dupa ce se face stanga spre stana, de la centura, s-a mai facut inca o poteca pe partea stanga a santului, iar in capat se va pune un podet. Pe aceasta poteca pot merge 3 ciclisti in paralel iar pe veche poteca incap 1,5-2 biciclisti dupa ce si aceasta a fost largita

s-a mai facut inca o poteca dupa ce se face dreapta la centura (3) s-a mai facut inca o poteca dupa ce se face dreapta la centura (1) s-a mai facut inca o poteca dupa ce se face dreapta la centura (2)

27 aprilie

Se reduce nivelul baltilor de la crocodili :)

secarea crocodililor de la prima evadare

O broscuta gasita in balta crocodililor!

o broscuta gasita in balta crocodililor

23 aprilie

O alta recunoastere

22 aprilie 
Pe langa lac

Traseul Prima Evadare (Bucuresti – Snagov offroad) se prezinta bine mai ales pentru cei care vor sa iasa sambata 23 aprilie.

E o perioada in care natura reinvie si e momentul sa te bucuri de ea, sa te misti, sa faci poze, sa admiri padurea si fauna, sa ai o mica expeditie impreuna cu prietenii sau singur caci sigur vei intalni pe cineva pe traseu.
Vremea se anunta perfecta cu temperaturi maxime de 23 de grade si 5 ore de soare anuntandu-se deja mai multi care vor sa-l parcurga. Discutiile despre iesiri se tin pe grupul de antrenamente Prima Evadare unde se urca si fotografii din zone diferite ale traseului.
Duminica se anunta sanse de precipitatii, ce e drept mici, sub 1mm. Chiar si asa sunt cativa care s-au organizat cu un eveniment pe Facebook.
Prima parte a traseului e uscata. Pamantul a fost putin umezit de ploile saptamanii acestea dar este exact cum trebuie fara praf si fara noroi. Exista cate o baltoaca din cand in cand ca sa nu uitam de distractie.
A doua parte e putin mai umeda fiind ascunsa de frunzele proaspete ale copacilor dar e perfect practicabila si baltile care exista au poteca de ocolire.

Sunt grupuri care fac tot traseul incepand din Baneasa intorcandu-se pe sosea sau ii iau prietenii de la Astoria si grupuri care pleaca de la Palatul Ghica si se intorc pe sosea prin Caldarusani tot la Ghica unde-si lasa masinile.
La palat daca poarta se intampla sa fie inchisa puteti sa-i rugati frumos pe cei de la poarta sa va lase sa treceti. Va vor lasa si daca sunteti curiosi si este domnul administrator acolo poate aflati si isoria locului. Palatul se poate ocoli prin partea dreapta cum veniti pe traseu.

Prima Evadare in rapitaSectiunea arată de dupa Palatul Ghica s-a nivelat partial si se vor mai face lucrari de nivelare.
Saptamana viitoare se vor scoate si gunoaiele ajunse in CP8
In Baneasa se vor curata si lati potecile pentru un flux mai rapid in timpul cursei.
Zona de langa centura va fi si ea amenajata mai bine pentru un flux mai relaxat in timpul concursului.

Marcajul e alcatuit din sageti roz, din cand in cand exista banda CST de confirmare si benzi alb rosu pentru schimbarea directiei. Acestea din urma sunt puse pe parte in care se va schimba directia.
In a 2a parte a traseului sunt borne kilomentrice din km in km.
Va rugam sa fiti atenti la fiecare posibila intersectie. Marcajul este mai discret.
La finish traseul normal trece prin gard, acum acesta e inchis si daca ati ajuns acolo e bine sa va intoarceti 500m pana la sosea si sa intrati in complex facand dreapta.

Pe camp e frumos si miroase a rapița in padure miroase a leurda si a vegetatie proaspata.

la stanaLa stana sunt caini mai putini si au fost linistiti cand am trecut ultima data. Daca latra puteti sa va dati jos de pe bicicleta si sa o puneti intre voi si caine.
Pe camp unde sunt stupi am facut drumuri ocolitoare. Treceti incet si nu foarte aproape de ei. 8-10 metri sunt suficienti.
Puteti sa va realimentati cu apa, napolitane, banane si ce mai aveti nevoie de langa Palatul Ghica.

Sambata trecuta au fost aproximativ 400 de ciclisti si totul a fost perfect. Traseul a fost parcurs si de Natalia, o fetita de 7 ani, deci sa nu va vaitati :) Albumul foto e aici.
Din pacate nu putem veni cu voi ca o parte suntem pe traseu sa-l pregatim si ceilalti merg la Cluj la concurs.
Expeditie placuta, nu uitati sa faceti poze si sa va bucurati chiar si de obstacole!

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow