Home / Comunicat 1 – 2019

Comunicat 1 – 2019

COMUNICAT DE PRESĂ

„Regina Mountain Bike”-ului, Gunn-Rita Dahle,    la startul „Primei Evadări”, duminică 19 mai

15.05.2019                  Povestea celui mai mare maraton de ciclism cross-country (Point to Point XCP) din estul Europei creste mai departe, într-un fel nou. După ce anul trecut am sărbătorit un deceniu de concursuri „Prima Evadare” și ne-am amintit de evenimentele petrecute la fiecare ediție, de sportivii participanți și performanțele lor deosebite și de cei care au contribuit la desfășurarea cu succes a fiecărui concurs, acum organizatorii au pregătit o surpriză uriașă. Cea mai titrată reprezentantă a mountain bikingului, Gunn-Rita Dahle, supranumită și „Mountain bike Queen”, va porni în cursă, duminică 19 mai 2019, alături de ceilalți participanți. E o șansa unică pentru cei care pedalează de a concura alături de cea care a dominat această ramură a ciclismului în ultimele două decenii.

Retrasă din circuitul profesionist la sfârșitul anului trecut, Gunn-Rita Dahle a fost timp de 20 de ani ciclist profesionst de cross-country și 14 ani a făcut parte din echipa Merida. A câștigat 10 ediții de Cupă Mondială, 9 de Campionat European, medalia de aur la Olimpiada de la Atena și alte zeci de concursuri la proba favorită.Regina Mountain Bike-ului Gunn-Rita Dahle la startul „Primei Evadări” duminică 19 mai

Daniel Sărdan, organizatorul „Primei Evadări” declara în momentul în care a făcut anunțul participării sportivei norvegiene la ediția din acest an: „În puținele zile în care am interacționat, mi-am dat seama că, pe lângă admirația pe care o am pentru Gunn-Rita ca sportiv, e mult mai importantă admirația pentru partea ei umană. De fapt, «Mountain-Bike Queen» i se potrivește mai mult pentru felul ei de a fi, pentru noblețea pe care o radiază, pentru politețea naturală, aproape genetică, pentru eleganță. Gunn-Ritei i se potrivește titlul de regină pentru constanța unei întregi cariere, pentru modul în care poate inspira alți sportivi, pentru modul în care-ți poți construi o viață în armonie cu mișcarea, succesul, familia, prietenii, lumea, având în același timp și o doză nelipsită de sacrificiu. Este un model pentru cum își reprezintă țara și pentru fiecare om din Norvegia. Mă bucur că vine în România, la «Prima Evadare». Ne responsabilizează participarea ei și recunosc ca mi-ar plăcea să vină și la Transilvania Bike Trails Race, să exploreze și varianta «de la țară» a României”.

Gunn-Rita Dahle Flesja va sta în România mai multe zile și vom reveni cu programul ei public în următorul comunicat de presă. Nu ratați ocazia de a discuta cu ea, a face poze și a-i lua un autograf!

S-a intrat în săptămâna premergătoare concursului, iar etapele sunt binecunoscute de participanți. Înscrierile sunt într-un ritm accelerat și s-a depășit cifra de 2.200. Se mai pot face înscrieri online până miercuri 15 mai la ora 15, apoi la Caro City Resort din Bucureşti, situat pe Bd. Barbu Văcărescu, nr. 164 A, joi și vineri între orele 18:30 – 21 și sâmbătă până la ora 16.

În aceste trei zile se distribuie și numerele concurenților și kit-ul de participare. Mai multe informații despre acesta găsiți la primaevadare.ro/pachetul-de-inscriere-2019.

Ca în fiecare an, competiția este precedată de o serie de concursuri pe contul ei de Facebook. Printre premii menționăm invitații la „Prima Evadare”, o bicicletă Merida Big.Nine 200 oferită de BikeFun, un cort suspendat și un curăţitor portabil Karcher OC 3 și accesorii de curăţare a bicicletei.

Și ca la ultimele două ediții, nu vor lipsi transmisiunile live pe site-ul competiției și pe pagina sa de Facebook, în fiecare seară de joi, vineri și sâmbătă, de la Caro City Resort din Bucureşti, iar duminică de dimineață, cu o oră înaintea startului (ora 10, de lângă Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, pe Aleea Privighetorilor, nr. 1 A) și până seara, către ora 18, după obișnuitele tombole și festivitatea de premiere de la Snagov. Aceste emisiuni, cu comentarii, interviuri și relatări, vor prezenta în detaliu desfășurarea cursei, dar vor oferi cât mai multe informații atât pentru participanții la competiție, cât și pentru iubitorii ciclismului care nu participa sau care nu pot veni pe plaja de la Snagov.

Indiferent de vreme, traseul se va prezenta în condiții foarte bune, fiind creată de câțiva ani și varianta pentru timp ploios, mai scurta, cu poteci pietruite, iarba si asfalt. El se află de săptămâni bune în atenția organizatorilor și așa va fi până la start. În ultimii ani, ei au făcut ample lucrări de amenajare, fiind mult mai rapid ca la primele ediții și poate fi folosit tot anul pentru plimbări și antrenamente. Lucru care vi-l recomandă cei care se ocupă de el, înaintea concursului. Pentru o mai bună acomodare cu traseul și în caz că n-ați reușit să participați la una dintre cele două recunoașteri oficiale, puteți căuta doritori pe grupul de Antrenamente Prima Evadare.

Cursa este monitorizată și sunt urmărite toate detaliile ei folosindu-se sute de voluntari, două elicoptere, maşini de intervenţie, echipaje de poliţie şi de urgenţă. Există zone de alimentare şi hidratare pe traseu şi la final, de curăţare a bicicletelor şi duşuri pentru ciclişti la sosire, puncte de rezolvarea problemelor tehnice întâmpinate, o masă caldă la finiş şi autobuze pentru aducerea concurenţilor în București.

La Sosirea de la Complexul Astoria din Snagov, vă vor aștepta, pe langa atmosfera placuta, premii-surpriză în bani și accesorii pentru biciclete, pentru premianții de la cele 15 categorii, medalii, cupe, diplome, tricouri pentru primii 100, medalii pentru primii 500, dar și pentru fiecare concurent ce trece linia de sosire și celebrele paste pregătite de Chef Mehrzad Moghazehi!

De neuitat va fi si albumul foto pe care-l veti primi la final.

Înaintea cursei, nu uitati să vă informați de starea traseului pe primaevadare.ro/update-traseu-2019, dar și să citiți sfaturile oferite de organizatori primaevadare.ro/sfaturi.

Servicii / facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

 • marcare, amenajare şi curăţare traseu – 55 km;
 • transmisia în direct a competiţiei pe paginile: https://primaevadare.ro/live/ și https://www.facebook.com/primaevadare
 • cronometrarea cu 7 timpi intermediari;
 • tricouri „Top 100” – oferite celor mai buni 100 de concurenţi;
 • medalii turnate în metal „Top 500” – oferite primilor 500 de concurenţi;
 • medalii turnate în metal pentru toţi concurenţii care trec linia de Sosire;
 • album foto personalizat pentru fiecare participant şi serviciu de notificare a rezultatului prin SMS;
 • porţie de paste oferite de Kaufland prin Chef Mehrzad Moghazehi;
 • tricouri pentru fiecare participant;
 • servicii de transport concurenţi / biciclete (de la Sosire către zona de Start) – 14 de autobuze
 • premii de peste 8.000 de euro;
 • premiul câştigătorului: 1.600 de lei;
 • fond de premiere sportivi legitimaţi (7 concurenţi): 6300 de lei;
 • categorii de concurs (15): Elite Masculin, Elite Feminin, Ciclocros, Feminin Amatori, Masculin 15-19 ani, Masculin 20-29 de ani, Masculin 30-39 de ani, Masculin 40-49 de ani, Masculin peste 50 de ani, Tandem, Companie, Cuplu, Familie (4-8 ani şi 9-14 ani) şi Familie Extinsă (9-14 ani);
 • puncte de alimentare (4), de prim ajutor, de încurajare a concurenţilor şi service pe traseu şi la final;
 • 3 zile destinate ridicării pachetelor de concurs (16-18 mai, program: joi-vineri 18:30 – 21, sâmbătă 11 – 16:00);
 • spălătorie de biciclete şi aparate de curăţat biciclete Karcher – 20;
 • 3 echipaje de urgenţă;
 • 11 echipaje de poliţie;
 • 300 de voluntari;
 • echipă de filmare;
 • 20 de fotografi oficiali;
 • garderobă – maşină specială destinată transportării obiectelor / hainelor de la Start către Finiş;
 • film cu obiectivele istorice şi punctele de agrement de pe traseu;
 • filmul evenimentului.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi se bucură de sprijinul partenerilor traditionali Renault, Kaufland, Merida, CST, Karcher, CARO City Resort şi al prietenilor de la RedBull.

Pentru detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro.

Doina Țiței, Clubul Sportiv NoMad Multisport

Email: info@ nomadmultisport.ro

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow