Home / Comunicat 2

Comunicat 2

Interes deosebit, ca întotdeauna, la “Prima Evadare” peste 2.500 de ciclişti înscrişi

Descarca – Comunicat-de-presa-Prima-Evadare-06-mai-2016

06.05.2016                           Cu fiecare oră care ne apropie de duminică 8 mai, ziua celei de-a opta ediţii a “Primei Evadări”, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din estul Europei şi cel mai popular concurs de acest gen din România, emoţia competiţiei se face simţită printre concurenţi, susţinători şi organizatori. Ca o recunoaştere a valorii sportive internaţionale a acestui concurs, ediţia din acest an a fost înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

Interesul cicliştilor amatori sau legitimaţi la cluburi este mare, dovadă fiind antrenamentele efectuate pe traseul tradiţional al cursei desfăşurate în vechii Codri ai Vlăsiei, în ciuda vremii nu tocmai favorabile din ultimele zile. Consecinţă a înscrierii competiţiei în calendarul UCI, primii 5 cicliştii de la categoria Elite, feminin şi masculin, vor primi, pe lângă obişnuitele premii în bani, puncte care contează în clasamentul internaţional.

În acest an a fost creată în premieră categoria Elite feminin, iar lupta pentru puncte va fi foarte interesantă. Va fi prezentă la start câştigătoarea ultimelor două ediţii, Irina Dumitru (BikeXpert), dar şi Beata Adrienne Piringer (Giant), cea care a reuşit s-o întreacă la ediţiile 2015 şi 2014 de la „MoonTimeBike”, competiţia celor mai buni ciclişti români. Însă, cele două vor trebui să facă faţă concurenţei a două sportive străine cu experienţă, Aneliya Karagyozyan, multiplă campioană a Bulgariei la mountain bike, care cunoaşte bine traseul participând la ultimele ediţii, dar şi a ucrainiencei Krystina Konvisarova. Aceasta din urmă are o bogată experienţă internaţională şi se află într-o formă foarte bună, câştigând luna trecută concursul de XCO (Cross Country Olympic) de la Cluj. Nu în ultimul rând, chiar dacă concurează la Feminin Open, în luptă ar putea intra şi Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST), campioană la XCM (Cross Country Marathon) anul trecut şi la XCO în 2014, la categoria amatoare peste 19 ani.

Chiar daca a plouat zilele trecute, traseul e spectaculos şi a fost testat în fiecare zi de cicliştii din echipa organizatorilor, dar şi de cei care se antrenează sau se plimbă pe el. Porţiunile de drum strâmte, în special cele din Pădurea Băneasa, au fost lăţite pentru o fluidizare mai mare a traficului, iar pentru cele afectate de precipitaţii s-au creat poteci alternative prin pădure. De asemenea, s-au efectuat lucrări de nivelare, curăţire şi pietruire a traseului şi s-au construit podeţe pentru a se facilita trecerile. Bălţile au fost drenate, iar pompe speciale au scos apa din zonele inundate. Traseul va fi greu deși s-a lucrat la el în aceste 3 săptămâni și deaceea s-a simplificat puțin și s-au introdus alte drumuri mai scurte, pe iarba și asfalt. Pentru informaţiile de ultimă oră

au creat şi o pagină specială în care prezintă în permanenţă starea traseului  https://primaevadare.ro/update-traseu/

Cicliştii care vor reuşi să ajungă la finiş vor fi întâmpinaţi cu aplauze, medalii, diplome şi tricouri de participanţi, mâncare, ceaiuri şi corturi încălzite, premii la tombolă (marele premiu este un scuter Yamaha N-Max!), dar şi duşuri şi mai multe aparate de curăţat bicicletele decât la ediţiile trecute. Şi tot ca o premieră, fiecare participant va beneficia de un album foto personal, cu imagini de la înscriere, de la start, de pe traseu şi de la finalul cursei. Mai multe amănunte la https://primaevadare.ro/prima-evadare-incepe-cu-prima-poza/

Ca în fiecare an, şi fotografii se vor întrece  în cadrul celui mai mare concurs  de fotografie din România dedicat unei curse de acest gen. La “Concursul Foto” vor exista cinci categorii, cu câte trei premii la fiecare, constând în bani şi accesorii de specialitate, fondul total fiind de 8.200 de lei. Mai multe detalii pe pagina https://primaevadare.ro/concurs-foto/.

Vremea nu prea plăcută nu i-a speriat pe pasionaţii de ciclism. Aceştia sunt prezenţi în fiecare seară în număr mare să-şi ridice kit-urile de concurs din curtea Caro City Resort (Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, Bucureşti). Ca şi la ediţiile trecute, aici are loc şi o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism cu preţuri promoţionale, iar doritorii pot beneficia de reglaje gratuite la biciclete. Vineri programul este 18:30 – 21, iar sâmbătă 10:30 – 16:30.

Şi in acest an, mai multe personalităţi se vor încumeta să ia startul la această aventură: Steven van Groningen (CEO Raiffeisen Bank), participă la a şasea ediţie, jurnalistul Lucian Mândruţă este la a treia participare, cântăreţul Sorin Brotnei, la a doua, iar Dragoş Bucurenci la prima.

 

Servicii / facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

 

 • Marcare traseu – 55 km
 • Cronometrarea cu chip-uri, cu 5 timpi intermediari
 • Tricouri galbene “Top 100” – oferite celor mai buni 100 de concurenţi
 • Medalii turnate în metal “Top 500” –  oferite primilor 500 de concurenţi
 • Medalii turnate în metal pentru următorii 1.000 de concurenţi
 • Aplicaţia de Facebook “Prima Evadare”
 • Filmuleţ cu fiecare participant şi serviciu de notificare a rezultatului prin SMS
 • Album foto cu fiecare participant
 • Masaj japonez Yumeiho
 • porţie de paste / orez la finalul cursei
 • Medalie, tricou şi diplomă celor care termină traseul
 • Servicii de transport concurenţi / biciclete (din zona de Sosire către zona de Start) – 20 de autobuze / 6 camioane
 • Premii de peste 8.000 de euro
 • 30 de premii la tombolă pentru concurenţi şi voluntari
 • Marele premiu al tombolei: un scuter
 • Premiul câştigătorului: 1.200 de lei
 • Fond de premiere pentru sportivii legitimaţi (7): 4.800 de lei
 • Premiul câştigătoarei la categoria Elite Feminin: 900 de lei
 • Fond de premiere la categoria Elite Feminin (5): 2.800 de lei
 • Fond de premiere la concursul de fotografie “Foto Hobby” de 8.200 de lei
 • 4 zile – destinate ridicării pachetelor de concurs (4-7 mai, program miercuri – vineri 18:30 – 21, sâmbătă 10 – 16:30);
 • Spălătorie de biciclete Karcher
 • Categorii: Elite Masculin, Elite Feminin, Ciclocros, Feminin Open, Masculin 15-19 ani, Masculin 20-29 de ani, Masculin 30-39 de ani, Masculin 40-49 de ani şi Masculin peste 50 de ani
 • Categorii speciale: Tandem, Companie, Cuplu, Familie (4-8 ani şi 9-14 ani) şi Familie Extinsă (9-14 ani)
 • Puncte de alimentare (4), de prim ajutor, de încurajare a concurenţilor, de masaj şi service pe traseu şi la final
 • 3 echipaje de urgență
 • 7 echipaje de poliție
 • echipă de filmare
 • Grupuri sanitare
 • Două elicoptere pentru filmări aeriene şi monitorizarea cursei
 • 20 de fotografi oficiali
 • Garderobă – mașină specială destinată transportării obiectelor / hainelor de la start către finiş
 • Filmul evenimentului.

 

An de an, Prima Evadare îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos, atragând atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile din nordul Bucureştiului şi accentuând importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi se bucură de parteneri entuziaști, precum Renault, Red Bull, BCR, Merida, CST, Mega Image, Motodynamics importator oficial Yamaha în România, Ciuc, Hotel Caro şi SiS.

Pentru detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro.

 Contact:
Doina Țiței, Clubul Sportiv NoMad Multisport
E-mail: info@nomadmultisport.ro

DECLARAŢII ALE PARTICIPANŢILOR

 Daniel Georgescu, jurnalist TVR, participant la 3 ediţii

Organizarea este foarte-foarte bună. După fiecare cursă terminată, de-abia o aştept pe cea de anul viitor. Mă antrenez special pentru acest concurs.

Marc Sandu, instructor de mountain bike, participant la 5 ediţii

Organizarea a fost întotdeauna foarte bună. Lucrurile se desfăşoară atât de bine şi cumva de la sine încât pare firesc să fie aşa. Cu siguranţă este  multă muncă în spate. Este ca la riderii foarte buni: ai impresia că nu fac niciun efort, dar au făcut multă pregătire, multe antrenamente. Din 2011 îmi doresc să ajung pe podium la categoria mea de vârstă (30-39 de ani), dar este foarte greu să fii între primii chiar şi la amatori. Concurenţa este foarte mare. Este foarte multă lume la start. Sincer, pentru mine este un pic intimidant.

Timotei Păcurar (NoMad Merida), câştigătorul categoriei 20-29 de ani, ediţia 2015

Mulţi organizatori de competiţii ar trebui să înveţe de la organizatorii “Primei Evadări”. E o competiţie extraordinară, în fiecare an cu 3.000 de participanţi. Nu există nicio diferenţă faţă de concursurile de afară. Traseul este marcat perfect, n-ai cum să te pierzi, sunt multe puncte de alimentare, totul este ca la carte.

 

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow