Home / Comunicat 2014

Comunicat 2014

Comunicat de presă Prima Evadare 12 mai 2014. Descărcă comunicatul în format: word
Pentru publicare va rugam sa folositi fotografiile de mai jos.

Credit foto: Mihai Ștețcu – foto din elicopter, Cristian Vasile (IGU) – foto ATV.

Mii de ciclişti au evadat duminica 11 mai din Bucureşti in natura

 

12 mai 2014                  Duminică 11 mai, pe binecunoscutul traseu din pădurile din nordul Capitalei, s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a celui mai mare maraton de ciclism cross-country din Europa de Est, „Prima Evadare”. Ca în fiecare an au fost stabilite noi recorduri pentru competiţiile de acest gen din România: premii totale de 7.000 de euro, 2.924 de concurenţi înscrişi, 2.215 încheind cursa, cel mai mare număr de sportivi dintr-o ţară străină – 30 (Bulgaria) și 45 participanţi la concursul foto.

Cel mai rapid concurent şi „primul evadat” ce a parcurs traseul de 55 de kilometri dintre Bucureşti şi Snagov a fost ca și anul trecut, Lucian Logigan de la clubul Ideal Geiger Team, care s-a impus la sprint în fața lui Marius Petrache. A fost o cursă rapidă și disputată, cu multe atacuri și regrupări în prima parte. Alexandru Stancu (Bike Expert) a încercat o evadare în prima zonă de teren plat, dar a fost prins în scurt timp de plutonul cicliștilor de performanță. Logigan a accelerat la jumătatea cursei și a rezistat în frunte până la final, fiind sprijinit și de echipa sa, coechipierul său, Attila Madaras, terminând pe locul al treilea. Bucuros ca și-a apărat cu succes titlul, Logigan a apreciat că tactica folosită și în cursele pe șosea a dat rezultate, echipa sa antrenându-se special pentru această competiție în ultima săptămână.

La feminin, Irina Dumitru (Bike Xpert Racing Team), a terminat cu 7 secunde înaintea lui Emese Fodor (Kross Romania Team), pe pozitia a treia clasându-se Alexandra Lazăr (NoMad Merida CST). Au mai fost premiate următoarele categorii: ciclocros, masculin (15-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani și plus 50), biciclete tandem, companie, familie și cuplu.

La competiție au luat parte și campionii Bulgariei de mountain bike la masculin și feminin. Cea din urmă, Aneliya Karagyozyan, clasându-se pe locul 5, a declarat că „față de anul trecut au existat și zone cu noroi. Pentru a le depăși a fost nevoie de tehnică și forță. Am revenit împreună cu echipa mea și cu mulți prieteni. Ne-am distrat și ne vom întoarce cu plăcere și în anii următori”, iar la categoria de vârstă 20-29 ani Vasil Vasilev a urcat pe treapta cea mai de sus.

Și campionul Lucian Logigan a recunoscut că a căzut de două ori pe parcursul cursei. „Aceste zone mai dificile n-au făcut decât să condimenteze și mai mult competiția”, a fost de părere organizatorul competiției, Daniel Sărdan.

 

A fost o plăcere să iau parte la un eveniment foarte bine organizat, alături de atât de mulți oameni care au această pasiune, mersul pe bicicletă”, a spus CEO Raiffeisen Bank – Steven van Groningen. Alături de acesta, printre participanţii acestei ediţii s-au aflat ambasadorul Belgiei – Philippe Beke, directorul ProFM – Marius Dobre, jurnaliştii Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu şi solistul trupei Cargo – Adrian Igrişan. Iar autorul proiectului fotografic „Bucureștiul Optimist”, Cristian Vasile (Igu), îi va premia pe câştigătorii concursului de fotografie.

Câteva cifre interesante ale ediţiei: numărul fetelor înscrise – 308, numărul sportivilor legitimaţi – 30, numărul fotografilor – 70, cel mai vârstnic participant – 69 ani, cel mai tânăr – 6 ani, numărul copiilor sub 15 ani – 70, numărul companiilor înscrise – 22, având 268 de reprezentanți, numărul voluntarilor – 200, 4 zile – destinate ridicării pachetelor de concurs, 7 – televiziuni, 30 premianţi la tombola concurenților și a voluntarilor. Au fost prezenți sportivi din 29 de țări.

Cercetașii României au administrat un punct de alimentare, Clubul de offroad Corb44 a ajutat si în alte puncte unde era nevoie de intervenția lor pentru ajutarea concurenților pe traseu, iar elevii de la școlile din localitățile prin care a trecut plutonul au încurajat sportivii alaturi de famiile si prietenii acestora.

Fiecare concurent care a ajuns la sosire a primit câte o medalie, un tricou, o diplomă de Finisher și o porție de paste sau orez. De asemenea primii 500 de concurenţi clasați au intrat și în posesia a câte unei medalii din metal. În plus, cei aflați pe primele 100 de locuri au primit și câte un tricou galben. Pe traseu şi la final au existat puncte de alimentare de prim ajutor de masaj şi de service.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii au oferit concurenţilor câte o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. În premieră, participanții au primit prin SMS informări şi timpul final la sosire.

Cei care au mers la recunoașterea traseului au putut profita de aplicația IZI.travel – GPS guide, un ghid audio oferit de Fundația Snagov ce prezintă detalii despre despre obiectivele istorice, turistice și naturale din zonă și despre traseu (repere, viraje, recomandări etc.).

„Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos, dorind să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. „Prima Evadare” este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliție din București și punctul de sosire la Snagov. Competiția se desfăşoară pe drumuri de ţară, pe o distanţă de aproximativ 55 km. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzută cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul a fost asistat de Poliţie şi Salvare și a fost patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii au fost urmăriţi şi filmaţi cu două elicoptere.

Evenimentul a fost organizat de Clubul NoMad Multisport și s-a bucurat de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5, iar partener media a fost Pro FM.

 

S-au implicat şi primăriile din Otopeni, București, Tunari, Moara Vlăsiei, Baloteşti şi Snagov. Ele au şi curăţat de deşeuri zonele adiacente traseului. Mulţumim Poliţiei şi Jandarmeriei române, care s-au mobilizat pentru al şaselea an consecutiv cu scopul de a asigura alături de voluntari siguranţa competitorilor de la „Prima Evadare” în zonele de traversare a drumurilor.

Pentru detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. Pentru fotografii și video puteți accesa paginile: https://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/ și http://youtube.com/primaevadare

Contact:
Doina Țiței, Clubul Sportiv NoMad Multisport
E-mail: info [at] nomadmultisport.ro

Participant - Action Participant - Action Participant - Action prima evafdare foto cristian vasile 10296344_10152881905407178_8265746580003657405_o 10355674_10152880437992178_2501452598475095376_o

Foto Cristian Vasile finis
Comunicat de presă Prima Evadare 23 aprilie 2014. Descărcă comunicatul în format: Word
Pentru publicare va rugam sa folositi fotografiile de mai jos.

COMUNICAT DE PRESĂ

3000 de ciclişti evadează din Bucureşti duminică, 11 mai

Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei a ajuns la a 6-a ediţie

 

9 mai 2014   Prima Evadare se va desfăşura pe traseul deja consacrat din pădurile situate în nordul capitalei, având o lungime totală de 55 de km. Vineri şi sâmbătă sunt ultimele 2 zile în care concurenţii se mai pot înscrie în curtea Caro City Resort. Ridicarea kit-urilor a devenit un eveniment în sine, participanţii fiind aşteptaţi cu muzică, într-o atmosferă plăcută, completată de o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism, iar doritorii pot beneficia de reglaje la biciclete.

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliție din București, cu punctul de sosire la Snagov. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de km. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzută cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliţie şi salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii sunt urmăriţi şi filmaţi cu 2 elicoptere.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informări şi rezultatul la finiş.

Printre participanţii acestei ediţii se numără şi jurnalişti Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu, solistul trupei Cargo – Adrian Igrişan, directorul ProFM – Marius Dobre, CEO Raiffeisen Bank – Steven van Groningen şi ambasadorul Belgiei – Philippe Beke. În total sunt reprezentate 29 de ţări, şi tot în acest an a fost stabilit şi numărul record de participanţi din Bulgaria – 30.

„Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişt” a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.

Nu doar bicicliștii concurează. Sunt invitați și fotografii, care se vor lupta pentru premii în valoare totală de peste 6000 de lei, oferite pentru cele mai reușite poze făcute în timpul competiției. Coordonatorul concursului foto, la care s-au înscris deja peste 40 de participanți, este autorul Bucureștiului Optimist, Cristian Vasile (Igu).

Cei care merg în recunoaștere, pot profita de aplicația IZI.travel – GPS guide, un ghid audio oferit de Fundația Snagov pe Appstore (pentru sistemele de operare IOS) și Google Playstore (pentru sistemele de operare Android), ce prezintă detalii despre concurs (repere, viraje, recomandări, etc) și obiective turistice și naturale ce se află de-a lungul traseului.

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5. Partener media: Pro FM.

Servicii/facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

 • Marcare traseu – 55km
 • Cronometrarea cu chip-uri, cu 5 timpi intermediari
 • Împreună cu partenerii i-Rewind este oferită concurenţilor o aplicatie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant. Acest film poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale: http://pe.irewind.com.
 • Tricouri galbene “Top100” – oferite celor mai buni 100 concurenţi
 • Medalii turnate in metal “Top500” – oferite primilor 500 concurenţi
 • Aplicaţia facebook “Prima Evadare”
 • Serviciu de notificare rezultat prin SMS
 • Masaj japonez Yumeiho
 • O porţie de paste-orez la finalul cursei
 • Medalie, Tricou si Diploma de Finisher
 • Servicii de transport concurent/bicicletă (din zona de Finish către zona de Start) – 20 autobuze RATB / 3 camioane.
 • Servicii de prim ajutor
 • Premii în valoare de 7.000 Eur
 • Tombolă
 • Spălătorie de biciclete Karcher
 • Categorii speciale: Companii, Cuplu, Family
 • Implicarea radioamatorilor la facilitarea comunicării între CP-uri în cazuri de urgență
 • Puncte de Service pe traseu;
 • Puncte de alimentare pe traseu;
 • Grupuri sanitare;
 • Închirierea si amenajarea zonelor de start, finish si alimentare
 • Închirierea a 2 elicoptere pentru filmari aeriene si monitorizarea cursei;
 • Garderoba – mașina specială destinată transportării obiectelor/ hainelor de la strat către finish
 • Filmul evenimentului

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. Pentru fotografii și video puteți accesa paginile: https://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/ și www.youtube.com/primaevadare  

Contact:

Doina Țiței, Clubul Sportiv NoMad Multisport
E-mail: info@nomadmultisport.ro

Comunicat de presă Prima Evadare 23 aprilie 2014. Descărcă comunicatul în format: Word sau Pdf
Pentru publicare va rugam sa folositi fotografiile de mai jos.

COMUNICAT DE PRESĂ

“Prima Evadare” dă startul duminica, 11 mai
Mii de cicliști vor lua parte la cel mai mare maraton din Romania și Estul Europei

23 aprilie 2014 Prima Evadare – cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei şi cel mai popular concurs de acest gen din Romania – va avea loc duminica, 11 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei. Aproape 2.000 de cicliști s-au înscris deja la concursul aflat la a şasea ediţie, iar mulți altii sunt așteptați să se înscrie în zilele premergătoare competiției.

Anul trecut concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenţi, depăşind toate aşteptările şi stabilind un nou record naţional de participare. Ca și în ceilalți ani, traseul începe la Academia de Poliție din București cu punctul de sosire la Snagov. Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 58 de kilometri între Bucureşti şi Snagov. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzuta cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliţie şi Salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfăşura premierea și tombola.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informari si rezultatul la finish. Iar aplicația facebook ”Prima Evadare” va posta în numele concurentului mesaje automate cu situația acestuia.

„Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti. Înscrierile au început pentru ediţia din acest an a concursului, iar lista participanţilor numără deja aproape 2000 de concurenţi”, a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5.

Informații suplimentare:

 • Lucruri şi fapte interesante despre Prima Evadare:
 • Câteva cifre din 2013:
 • numărul total al celor înscrişi online – 2.927
 • numărul fetelor înscrise – 335
 • numărul fotografilor – 30
 • numărul fotografiilor – peste 20.000
 • participanţi din 29 ţări
 • cel mai vârstnic participant – 73 ani
 • cel mai tânăr – 5 ani
 • numărul copiilor sub 15 ani – 84
 • numărul companiilor înscrise – 57
 • numărul voluntarilor – 220

Câștigătorii ediției 2013 au fost:

 • Lucian Logigan (Procycling Team Sibiu), categoria Elite;
 • Zsuzsa Gyurka (NoMad Merida CST), categoria Feminin Open;
 • Două echipe de ciclişti, având câte o persoană nevăzătoare în componenţă, au câştigat la tandem: Arnold Csaba Butu & Bereci Jeno (nevăzător) (Matrix – Romania), Zsolt Balogh & Ilyes Ferenc (nevazator) (Matrix – Ungaria).

Servicii/facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

  • Marcare traseu – 58km;
  • Cronometrarea cu Chip – uri cu 5 timpi intermediari;
  • Împreună cu partenerii i-Rewind este oferită concurenţilor o aplicatie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant. Acest film poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale: http://pe.irewind.com;
  • Tricouri galbene “Top100” – oferite celor mai buni 100 concurenţi;
  • Medalii turnate in metal “Top500” – oferite primilor 500 concurenţi;
  • Aplicaţia facebook “Prima Evadare”;
  • Serviciu de notificare rezultat prin SMS;
  • Masaj japonez Yumeiho;
  • O porţie de paste-orez la finalul cursei;
  • Medalie, Tricou si Diploma de Finisher;
  • Servicii de transport concurent/bicicletă (din zona de Finish către zona de Start);
  • 20 autobuze RATB / 3 camioane;
  • Servicii de prim ajutor;
  • Premii în valoare de 7.000 Eur;
  • Tombolă;
  • Spălătorie de biciclete Karcher;
  • Categorii speciale: Companii, Cuplu, Family;
  • Implicarea radioamatorilor la facilitarea comunicării între CP-uri în cazuri de urgență;
  • Puncte de Service pe traseu;
  • Puncte de alimentare pe traseu;
  • Grupuri sanitare;
  • Închirierea si amenajarea zonelor de start, finish si alimentare;
  • Închirierea a 2 elicoptere pentru filmari aeriene si monitorizarea cursei;
  • Garderoba – mașina specială destinată transportării obiectelor/ hainelor de la strat către finish;
  • Filmul evenimentului

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. Pentru fotografii și video puteți accesa paginile: www.primaevadare.ro/comunicat-de-presa și www.youtube.com/primaevadare

Contact: Daniel Sărdan
E-mail: info@nomadmultisport.ro
Clubul Sportiv NoMad Multisport

web AFIS-A3-2014-FINAL-PRIMA-EVADARE

 

 

2.800 de concurenti la start. Prima EvadareValuti la start - Prima Evaadre

Start Prima Evadare

Concurenti la linia de start a concursului Prima Evadare

Concurentii de la Prima Evadare, iesind din padure

Concurentii de la Prima Evadare

Concurenti de Top, fotografiati din elicopter, la Prima Evadare

Concurenti de Top, fotografiati in viraj din elicopter, la Prima Evadare

Concurenti la Prima Evadare lanaga aeroportul Otopeni

Concurent incurajat de spectatori, la Prima Evadare

Concurenti la Prima Evadare fotogarafie din elicopter

Medalia de finisher Top 500 de la Prima Evadare

Medaliera concurentilor la Prima Evadare

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow