Home / Stiri / Ghid de participare la Prima Evadare recomandat de Bikefun

Ghid de participare la Prima Evadare recomandat de Bikefun

Întrucât mulți dintre participanți sunt la prima lor competiție de acest gen, partenerii noștri tehnici oficiali Merida și CST le vin în întâmpinare cu oferte avantajoase. Începători sau avansați, amatori sau profesioniști, cei care doresc să se înnoiască în această primăvară, o pot face cu felurite lucururi care țin de pasiunea lor.

Compania taiwaneză Merida, prezentă în România, oferă o gamă largă de biciclete pentru terenuri accidentate. Pentru Prima Evadare recomandarea lor este mtb-ul 29er, care s-a dovedit a fi cel mai potrivit pentru maratoanele de acest gen. Bicicletele full suspension oferă un confort excelent pe porțiunile denivelate, iar cele hard-tail vă vor ajuta să obțineți cu ușurință viteze mai mari. 

MERIDA 2014 BIG NINETY-NINE 1500 este full suspension-ul care iți va permite să pedalezi cu cea mai mare viteză peste toate denivelările, fără efort, stând în șa. Traseul de la Prima Evadare nu prezintă urcări sau coborâri, în mare parte este un teren plat, însă foarte denivelat, iar după aproximativ 50 km orice obstacol devine mai greu de trecut.

 

MERIDA 2014 BIG.NINE TEAM ISSUE este un hard-tail puternic, potrivit pentru cicliștii avansați. Bicicletele de acest gen au cadrul rigid și transferă mai eficient puterea de la ciclist spre roți, de aceea sunt în general preferate de profesioniștii din întreaga lume. 

 

La Prima Evadare există o categorie dedicată bicicletelor ciclocros. Acestea sunt o combinație între cursiere și mtb, iar pentru cei cu experiență aceasta poate fi soluția câștigătoare. MERIDA 2014 CYCLO CROSS 3 este bicicleta care îți oferă și viteza unei cursiere, dar și robustețea unui mtb pe teren accidentat.

 

Doamnele și domnișoarele poti participa la Prima Evadare cu o bicicletă special gândită pentru femei. MERIDA 2014 JULIET 900-B este dotată cu noua generație de roți de 27,5 inch, care combină avantajele roții de 29 inch cu greutatea redusă a celor de 26 de inch. Merida Juliet 900-B este proiectată să fie ușor de utilizat de femei mulțumită cadrului cu o înălțime mai mică și ghidonului mai puțin lat – asemănător umerilor femeilor, dar și șeii special proiectate pentru anatomia feminină.

Bicicleta este importantă pentru a ajunge în siguranță la finiș, însă la fel de important este și echipmanetul. În concurs vei avea nevoie de o pereche de ochelari sport dintr-o multitudine de motive. În primul rând pentru a te proteja de soare, evident, sau de ploaie dacă vremea nu este chiar ideală. Apoi pentru a te proteja de praful venit de la ceilalți concurenți din față sau de la elicopterul care survolează în mod constant plutonul de concurenți la Prima Evadare. Ochelarii te voi proteja și de pietrele ce pot sări de la roțile celor din față sau de crengile copacilor. Și nu în ultimul rând te vor proteja de insectele pe care le găsești peste tot, fie ca traversezi o câmpie, fie că ești prin pădure.

Esențial într-un concurs, dar și la o simplă plimbare cu bicicleta, este să-ți protejezi capul. Casca de protecție trebuie sa fie nelipsită atunci când pleci la drum pe 2 roți. BikeFun Skystream te va proteja de eventualele accidente, iar prețul este mai mult decât prietenos. Skystream dispune de o aerisire excelentă datorită celor 31 de fante de ventilație și este foarte ușoară în același timp, cântărind doar 245/265 de grame. Tot legat de protecție este recomandat șă porți și o pereche de mănuși. Fiind primăvară se pot purta și cele fără degete, pentru a nu deveni incomode în caz de căldură mare. Merida Race sunt mănușile de care ai nevoie pentru a dispune de o aderență perfectă pe ghidon, dar și pentru a te proteja în cazul în care se întamplă să cazi.

Un alt avantaj de care poți profita în fața adversarilor tăi este să folosești îmbracamintea tehnică specializată pentru ciclism, mai exact pantalonul cu bazon și tricoul din poliester. Poate că nu ți se pare natural să te îmbraci în plastic, însă materialele folosite pentru aceste echipamente sunt bine gândite și realizate în așa fel încât să fie confortabile. Avantajele față de tricoul din bumbac sunt nenumărate. În primul rând nu te încălzești la fel de tare, aerisirea se face mai bine, iar după ce transpiri și te oprești, umezeala va dispărea mult mai repede decât daca ai fi îmbrăcat în bumbac. Recomandarea sponsorilor noștri este tricoul cu mânecă scurtă NORTHWAVE SHARE THE ROAD, în care te vei simți extrem de confortabil. În privința pantalonilor cu bazon, aceștia sunt de neprețuit la un astfel de concurs. Bazonul, „interfața” dinte partea ta dorsală și șa, este fabricat din materiale speciale care amortizează mișcările și protejează în același timp. Pantalonii scurți NORTHWAVE BLADE îți vor face participarea la concurs și mai plăcută.

Este știut faptul că Prima Evadare se ține indiferent de vreme, și nu au fost puține situațiile în care ploaia le-a dat târcoale concurenților. Din aceste motive trebuie să te pregătești pentru diferitele condiții de teren pe care le poți întâlni pe traseul maratonului Prima Evadare. În zilele fără ploi poți folosi anvelopele rapide CST Jack Rabbit pentru 29er. Sunt anvelope special create să ruleze rapid pe teren uscat. Îți vor oferi o aderență excelentă pe viraje, indiferent dacă acestea sunt on sau off road.

Anvelopele CST BFT, mulțumită profilului mai înalt, vor rula mai bine pe suprafețele umede sau cu noroi. Este important însă de reținut că pe ploaie este foarte important să citești terenul corect pentru a alege trasa ideală, care conține cel mai puțin noroi.

Merida și CST, în calitate de sponsor oficial la Prima Evadare, vor oferi asistență tehnică pe traseu, însă este recomandat ca la maratoane să ai la tine și o cameră de rezervă, pentru că nu se știe unde sau când poți face pană, iar o echipă de asistență este posibil să nu fie prezentă în imediata ta apropiere. Camerele de la CST sau camerele de la Slime conțin și soluție antipană.

Din aceleași motive ar fi bine să ai și o pompă cu care să-ți umfli roata reparată. Aceasta poate fi manuală sau cu cartușe de CO2. Pompa BIKEFUN CONTROL MINI din aluminiu este ideală pentru a-ți încăpea în buzunare sau în rucsac și costă doar 15 lei. Dacă vrei totuși să fii mai rapid, ia-ți capul de pompă și cartușe cu CO2. Acestea îți vor umfla roata instantaneu. Genuine Innovations Hammerhead sau Microflate Green Nano te vor scuti de efortul suplimentar de a da la pompă.
Catalogul Bikefun 2014
Acum, că știi mult mai multe despre Prima Evadare și ce trebuie să faci pentru a avea o experiență cât mai plăcută, nu-ți rămâne decât să studiezi cât mai atent traseul și să vezi unde îți poți depăși adversarii sau unde sunt zonele de drum drept, ca să-ți dozezi energia pentru toți cei 55 de km ai traseului.

About Doina.T

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow