Home / Din lumea ciclismului / Campioana Gunn-Rita Dahle Flesjå va asteapta la Prima Evadare

Campioana Gunn-Rita Dahle Flesjå va asteapta la Prima Evadare

Campioana Gunn-Rita Dahle Flesjå va asteapta la Prima Evadare – Anul acesta vom avea printre noi un invitat de onoare, campioana Gunn-Rita Dahle Flesjå, „Regina MTB-ului”. O vei putea întâlni la start şi finiş unde va semna autografe. Ea s-a retras din activitatea sportiva si va participa la Prima Evadare de fun.

Mai jos este un interviu cu sfaturile ei pentru ciclistii amatori.

In varsta de 46 de ani si la fel de plina de energie. Gunn-Rita Dahle Flesja este cea mai buna dovada ca nu exista limita de varsta pentru performante remarcabile in sporturile de anduranta. Multipla Campioana Europeana , Mondiala si Olimpica poate privi inapoi la o cariera impresionanta si realizari extraordinare.

Cum v-ati motivat sa depuneti toate eforturile la antrenamente, an de an, chiar si la varsta de 45 de ani si sa va atingeti limitele in cursa?

M-am retras acum, dar stiu sigur dupa toti acesti ani ca zilele active au devenit stilul meu de viata si voi continua sa ma antrenez si sa ma pastrez intr-o forma fizica buna. Nu incetati niciodata sa faceti lucrurile pentru prima data. A ramane in forma este ceva care iti da energie, aventura, energie pozitiva si este cea mai buna investitie in sanatatea dumneavoastra. Voi continua sa ma provoc la un nivel diferit. M-am inscris deja pentru un maraton si o cursa de schi fond  Deci aventura si provocarile noi sunt in sangele meu… si ma vor tine „tanara” pentru multi ani.

Si totusi, in ultimul an ca sportiva profesionista ai concurat cu cele mai bune sportive ale momentului. Care este cheia succesului tau? 

Castigarea unui Campionat Mondial in 2018, la varsta de 45 de ani , este un fel de miracol. Cred ca este vorba despre ceea ce vrei, cat de mult lucrezi si crezi in tine. Sunt foarte mandra de victoria din Andorra.

Ai putut urmari evolutia mtb-ului in toti acesti ani. Evolutia tehnica a pus presiune suplimentara pe concurenti?

XCO MTB s-a schimbat foarte mult in ultimii 10 ani si a devenit un „sport nou” comparativ cu momentul in

Campioana Gunn-Rita Dahle Flesjå va asteapta la Prima Evadare

care am inceput in 1995. Aspectele tehnice cu dropuri, sarituri si rock garden, sunt cam brutale… dar atata timp cat te antrenezi mult, este ok. Tururile scurte si efortul intens in care sprintul si abilitatile explozive sunt importante, nu este loc pentru greseli. Acest lucru este, desigur, in beneficiul tinerilor concurenti care au inceput sa faca MTB la o varsta frageda. Pentru mine acest lucru a fost foarte motivant si provocator.
A trebuit sa incerc lucruri noi si deseori sa ies din zona mea de confort. Gasesc acest lucru provocator si minunat in acelasi timp.

Care sunt cele mai importante trei sfaturi de antrenament pentru ciclistii amatori,  care doresc sa concureze la un maraton in acest an?

Campioana Gunn-Rita Dahle Flesjå va asteapta la Prima Evadare

Antrenamente la intensitate maxima de doua ori pe saptamana.
Antreneaza-te in timpul weekend-ului cat de des poti
Asigurate ca faci un antrenament de anduranta de 2-4 ore cel putin o data pe saptamana (este nevoie sa mai faci si un alt sport :)).

Ai un sfat secret pe care ai fi dispusa sa il impartasiti cu noi ?

Incearcati sa faceti un antrenament cu greutatea corporala de 2-3 ori pe saptamana timp de aproximativ 30 de minute. Nu aveti nevoie de un program… gasiti doar cateva exercitii care includ, in totalitate, intregul corp si „lucrati” timp de 30 de minute :).”  – sursa datasport.com.

About Doina.T

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow