Home / Din lumea ciclismului / Ce cauciucuri să folosesc la Prima Evadare?

Ce cauciucuri să folosesc la Prima Evadare?

Ce cauciucuri să folosesc la Prima Evadare? Majoritatea concurenților zâmbesc când vine vorba de tipul cauciucului folosit la Prima Evadare. Pe Facebook și forumuri apar zeci de opinii în această perioadă.

BikeFun Romania oferă și în acest an camere CST celor care fac până în timpul cursei. Acestea fiind disponibile în punctele VeloService Renault.
Tehnologii ca High-Protection, EPS (Excepțional Puncture Safety) , Kevlar Inside și AP (Protecția Anti-Până) sunt integrate în anvelopele produse de CST.

Nu o sa va spunem ce cauciucuri sa folositi, insa Suzanne Hilbert de la NoMad Merida CST ne povesteste despre noile CST Jack Rabbit II pro.

Cauciucurile CST Jack Rabbit II pro au fost făcute special pentru echipele pro sponsorizate de CST și de curând au fost scoase pe piață pentru toată lumea.

Patrick Pescaru, tot de la NoMad Merida CST, cel care a terminat Prima Evadare 2018 pe locul 4, avand doar 16 ani, folosește același cauciucuri și este foarte mulțumit. Patrick este Campion National XCO la Cadeti, iar in Cupa Elvetiei ruleaza cu noile cauciucuri CST.

Indiferent de cauciucul folosit, până la urmă, este importantă și presiunea. O presiune mai mică asigură mai mult confort și mai multă aderență. Recomandăm presiunea de 1.7 bari pentru cei care au 70kg. Anvelopa, în timpul rulajului, trebuie sa se muleze pe pietrele si denivelarile întâlnite pe traseu, nicidecum sa fie cu presiune foarte mare și să va scuture sau să pierdeti aderența. Presiunea mare e buna pentru zonele de asfalt.

 

Suzi este Campioana Nationala la Cross Country Marathon. Printre alte curse importante, ea a castigat si Prima Evadare 2018, TBTRace, Geiger dar si Cupa Nationala de MTB.

„După câteva sute de kilometri făcuți anul trecut pe potecile autohtone cu cauciucurile CST Jack Rabbit II pro, am decis să le duc anul acesta la test și pe terenul stâncos din Croația, unde s-au descurcat admirabil.

 Ce cauciucuri să folosesc la Prima Evadare

Am avut 5 zile de concurs 4islands pe niște trasee foarte brutale, pline de stânci și condimentate cu ploaie.

Având sistemul de protecție EPS, peretele lateral este foarte rezistent și nu am avut grija unei posibile pene datorate tăierii cauciucului. Crampoanele nu foarte înalte sunt rapide pe traseele uscate, dar s-au comportat foarte bine și în condiții umede, dar fără noroi.

La cele 565g/buc am fost mulțumită de alegerea făcută și consider că sunt un compromis bun când vine vorba de protecție și greutate.”

About Doina.T

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow