Home / Din lumea ciclismului / Gunn-Rita Dahle, regina MTB-ului, vine la Prima Evadare
Gunn-Rita Dahle vine la Prima Evadare

Gunn-Rita Dahle, regina MTB-ului, vine la Prima Evadare

Regina MTB-ului, multipla campioană mondială, europeană și olimpică, Gunn-Rita Dahle, vine la Prima Evadare

Cea mai titrată sportivă de mountain-bike din lume, conduce în clasamentul tuturor timpurilor din Cupa Mondiala cu 30 de victorii. Gunn-Rita, are un total de 18 titluri/medalii de aur la Campionatele Mondiale, Europene și la Olimpiadă.

Norvegianca a debutat în 1995 ca sportiv elite iar în 1996 a câstigat prima ei Cupă Mondială în Hawaii. Între 2003 și 2006 au fost 4 ani consecutivi în care a câstigat Cupa Mondială, în 2004 câștigând și Olimpiada de la Atena. În 2007, o infecție la stomac a diminuat, puțin, seria de victorii.

În 2009 când toată lumea credea că se va retrage, odată cu nasterea fiului său Bjornar, ea a revenit spectaculos câștigând Campionatele Europene de XC Maraton la doar 6 luni de la naștere.

A continuat cu victoriile și a ținut fanii ciclismului cu sufletul la gură în fiecare Cupa Mondială difuzata pe Red Bull TV.

Steagurile Norvegiei și Merida au asteptat-o la fiecare finish de maraton, tinute de fani din toata lumea iar de multe ori a trecut linia de sosire, prima, cu unul din ele, oferind bucurie și spectacol celor ce o asteptau și credeau în ea.

Acum, în decembrie, și-a anunțat retragerea din Cupa Mondială urmând să participe doar de fun la cursele care-i plac, fără presiunea unui titlu anume.

Gunn-Rita și-a liniștit fanii cu urmatorul mesaj:

„I did my last UCI WC. I raced my last Championship …and it feels Okey👍 I stay passionated for our sport. My love for MTB will live strong for the rest of my life. I will continue to travel around the world promoting, motivating and sharing my experience for many more years🤗. I do hope we meet somewhere for a nice talk and a good ride together. Thank you all for great support😍. I will still be with you for many more years to come❤️ ”
Rivala ei, canadianca Catharine Pendrel, i-a declarat:
„Gunn-Rita you are such an inspiration. Thank you for showing us what is possible and doing it with passion and a smile,”

Evolutia ei constanta in Cupele Mondiale dar si modul de a fi, i-au adus apelativul de „Mountain-bike Queen„.

Gunn-Rita Dahle, Daniel Sardan, Kovacs Tamas – BikeFun, Jose Antonio Hermida. Mallorca 2012

 

Daniel Sărdan, organizatorul Prima Evadare declara:

În puținele zile în care am interacționat, mi-am dat seama că pe lângă admirația, pe care o am, pentru Gunn-Rita ca sportiv, e mult mai importantă admirația pentru partea ei umană. De fapt „Mountain-Bike Queen” i se potrivește mai mult pentru felul ei de a fi, pentru noblețea exprimării, pentru politețea naturală, aproape genetică, pentru eleganța.

Gunn-Ritei i se potrivește titlul de regina pentru constanta unei întregi cariere, i se potriveste pentru modul în care poate inspira alți sportivi, pentru modul în care-ți poți construi o viață în armonie cu mișcarea, succesul, familia, prietenii, lumea, având în același timp și o doza nelipsită de sacrificiu.
Este un model pentru cum își reprezintă țara și pentru fiecare om din Norvegia.
Mă bucur că vine în România, la Prima Evadare, ne responsabilizează participarea ei și recunosc ca mi-ar plăcea să vină și la Transilvania Bike Trails Race, să exploreze și varianta „de la țară” a României.

Gunn-Rita va sta în România mai multe zile și vom reveni cu programul ei public în comunicările ce vor urma.

About sardandaniel

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow